fredag 15 maj 2009

Tragikomiskt?

Jag satt i går och skrattade med blandad glädje och sorg åt den här diskussionen.

Carina är författare och jag citerar Anna Trobergs inlägg där hon citerar Carina Rydberg:

"Jag är trött på dessa fascister - jag har fått nog.

Flera medlemmar i gruppen Författare har haft datorproblem. En medlem har polisanmält sitt kapade FB-konto och sin hackade hemsida. Själv har jag en obrukbar dator, i vilken mina manus ligger - och de är omöjliga att säkerhetskopiera.
Självklart är även detta polisanmällt.

Det här har gått långt över gränsen för det anständiga. Och jag har just fått reda på varför Mac-användarna är de hårdast angripna: De är upphovsmän.

Och det är upphovsmännen man vill åt.

Det här är inte yttrandefrihet. Det här är hackarens diktatur. Men jag kommer inte längre att tillåta att mitt privat- såväl som mitt yrkesliv saboteras på det här sättet.

Och om någon får för sig att lägga ut det här till valfri bloggare/nyhetssida: Be my guest. Betrakta det som ett pressmeddelande.

Carina Rydberg"

Är det inte lustigt hur folk tänker kring Internet och framförallt The Pirate Bay-användare? Hon verkar inte riktigt förstå att det är vanliga människor som använder tjänsten. Och är hon inte lite väl självgod genom att påstå att hon är den 'mest påpassade' personen i svensk historia?

Och att polisanmäla att ens hårddisk dör, dessutom efter att ha fått lära sig hur man säkerhetskopierar och att man ska göra det INNAN och inte NÄR kraschen sker? Jag tror inte polisen kommer göra en stor grej av att 'Sveriges mest påpassade författare' kommer och klagar på att hennes hårddisk är trasig. :)

3 kommentarer:

 1. Haha omg, det finns människor för allt verkligen x')

  SvaraRadera
 2. Jag fattar inte. FB-konto hackat, fine. Bloggen hackad, fine. Men att datorn är så pass obrukbar att det inte går att säkerhetskopiera hårddisken? Det finns ju fan företag som jobbar uteslutande med att rekonstruera data från hårddiskar som typ legat inne i brinnande hus.

  Jag lovar att datorn bara inte startar, men hårddisken sitter där i och mår finfint, redo att plockas ut och säkerhetskopieras.

  Det är fan bud på att åka hem till henne, skruva upp datorn och ploppa i disken i ett externt kabinett, och sen låta henne henne plugga in den nån annanstans och säkerhetskopiera röven av sig.

  Sen ska hon få en puss på kinden och en piratybay t-shirt. Just for the sake of provocation.

  SvaraRadera
 3. Jesus amalia, vilket rickspucko.

  SvaraRadera