måndag 13 april 2009

Kycklinghelgen


Min musik är gratis

Nu har det varit kycklinghelg (jag firar inte 'påsk', så jag har valt att namnge helgen 'Kycklinghelgen' istället, det känns mer rättvist mot kycklingarna) och jag har pendlat mellan arbete och piratLAN från fredag till måndag. Har bott hemma hos en kompis, vars familj varit borta hela helgen, och jag har staplat ved och satt upp förrådstält åt dem. När det började bli kyligt och komma mygg på kvällarna så kilade jag i väg till Bergagården där piratLAN var i full gång.

Det var trevlig stämning, men några som den första kvällen satt bredvid oss verkade inte gilla att jag och min bordsgranne pratade konstant och engagerat i 7 h och var allmänt glada. Vi kanske var lite väl högljudda? Rick Falkvinge var där och pratade lite i början av LAN:et och det var en kul grej. Det visar att LAN:et har fått ganska mycket uppmärksamhet av pirater runt omkring!

Jag har även läst en massa artiklar angående hur folk ser på IPRED och vad som händer med Internet och liknande. Att de nu börjar förbjuda publika nätverk i Frankrike, och att folk i Sverige känner sig hotade av sin egen regering. Det är sorgligt och det känns overkligt. Jag hoppas verkligen att folk kommer köra Ipredia-nätverk så mycket de bara kan i Sverige och resten av världen också (jag vet att jag kommer göra det när jag skaffat trådlöst. Känns lite meningslöst just nu när jag bor i skogen med folk som inte vet vad Internet är), och försöka få en inte fullt så efterbliven regering till nästa val. Rösta in pirater i EUparlamentet nu så kanske vi kan förändra eller åtminstone bromsa bromsningen av Internet så pass mycket att allt inte är helt skit när politikerna börjar inse att de förstör för hela världen.

I morrn får jag tillbaka min nyinköpta laptop (en MacBook) som blev inlämnad på service redan efter tre dagar. Då sätter kodandet igång på riktigt igen! Ska även försöka få till en hårklippning, det var väl ett par månader sen jag ansade håret vad jag minns.

Har för övrigt börjat spela igenom Vampires the Masquerade Bloodlines nu. Vilket sjukt härligt spel! Visst, man var tvungen att ladda ner lite icke-officiella patchar för att spelet skulle funka och inte se ut som Doom 2, och visst, det funkar fortfarande inte helt perfekt, men det är en underbar känsla, och riktigt roligt spel! Började även peta lite på Uplink i dag, och det är riktigt härligt och stressande :)

Well, Glad Kycklinghelg i efterskott på alla!

4 kommentarer:

  1. Bra skit, det dära Macintosh... 3 dar...

    SvaraRadera
  2. Ingen bild på tjejtuppen? :O

    SvaraRadera
  3. Meh! Den är ju så FIN!? Hur skulle jag kunna välja bort nånting så FINT?

    SvaraRadera