lördag 18 april 2009

Ultimate Demonstration

I går hände två stora saker för världen.
1. Ultimate Awesome spelade sin semifinal på Emergenza.
2. The Pirate Bay blev fällda för "medhjälp till brott mot upphovsrättslagen".

1. Vi sålde 26 biljetter. Ungefär hälften av vad vi sålde förra gången, trots att vi hade ungefär dubbelt så bra speltid och speldag. Vi hade en ny låt, och vi hade två filmkameror. Det var iaf sjukt jävla roligt att stå på scen och äga med bandet igen. Vi fick 77 röster, vilket inte ens var hälften av vad det näst mest röstade på bandet fick. Men vi ska fixa fler spelningar och ha roligt ändå!

2. The Pirate Bay blev fällda av tingsrätten. För medhjälp vars huvudbrott inte är kännt, och till ett ganska överdrivet belopp av hela 31 miljoner kronor, samt 1 års fängelse för alla. De dömdes som "ett team" och inte var för sig. Det här innebär i princip att man kan döma vilken sida som helst som länkar till nånting som kan vara olagligt. Ska man döma bilförsäljare för medhjälp till fortkörning, rattfylla, vårdslöshet i trafik? Vapenförsäljare för medhjälp till mord, beväpnat rån? Systembolaget för medhjälp till rattfylla och lagning? Ica för medhjälp till lagning? Apoteket för medhjälp till våldtäkt (om han nu får som han vill, Mikael Hammarstrand)? Som ni kanske ser så funkar det inte att döma på det här sättet, det blir för abstrakt och långsiktigt.

I dag är det demonstration mot tingsrätten pga domen mot The Pirate Bay. Jag kommer vara där, och det kommer minst 700 andra missnöjda medborgare vara. Det är fan dags att stå för nånting, och jag tänker stå för det här. Jag tycker det här är fel, och det vill jag visa. Bli pirat och visa att du inte tycker det är okay med att Internet begränsas och blir övervakat. Hjälp till att jobba för ett fritt Internet och ett bättre styre! Glöm inte att rösta pirat i EUparlamentsvalet 7e Juni!

2 kommentarer:

  1. Jag gissar att du är en flitig "nedladdare" ;-) Allt bra med dig? Hade velat komma på er spelning men jag var rätt död efter att ha jobbat hela veckan. Hoppas det kommer fler chanser! Du kommer på torsdag och tränar va? Jag MÅSTE dit! Har inte varit där på två veckor nu och jag saknar det!
    kram

    SvaraRadera
  2. Inte så mycket som man skulle kunna tro, men yes, ganska mycket. Jag kämpar inte bara för egen vinnings skull här, jag skäms över att vara svensk och att lagarna som diskuteras nu ens kommer på tal. Och att Sverige ger efter för påtryckningar från folk med pengar och makt.

    Annars är väl det mesta bra med just mig :) Spelningen gick asbra men vi gick inte vidare, men fler spelningar blir det! Jag går inte på torsdagar, Frida :O Hoppade av för typ en månad sen!

    SvaraRadera