måndag 27 april 2009

Vilka jävla dagar

I fredags var jag och kollade på när min kompis band Pet Salad spelade. De är nu mer Alice in Chains-inspirerade än Nirvana-/trashinspirerade. Mer musik helt enkelt. På vägen hem från täljö station så träffade jag några ungdomar som hade hört mig gå och sjunga för full hals, så vi chillade och snackade i en halvtimme, sen gick jag vidare hemåt.

Min kompis (basisten i Ped Salad) flickvän och jag skulle dra till Idol-audition i helgen, men hon fick inte ledigt på lördagen, så vi tänkte dra på söndagen, för det har varit båda helgdagarna året innan och året innan det. På lördagen såg jag klart Dexter säsong 1 (fucking awesome) och drog sen in på en vårfest på ett studenthem i Gamla Stan. Jag fixade en riktigt najs stråhatt och en grym fakethailandskjorta. Det blev, inte oväntat, en succé.
När jag och min kompis gick längs Västerlånggatan, så var det nån skum snubbe med mustasch och solglasögon som gick åt motsatt håll och sneddade mot oss, och jag och min kompis började snedda in mot närmsta husvägg för att han inte skulle gå in i oss, men när han kom fram så FJORAWHA! så for han med händerna över min torso, inte hårt eller nånting, jag vette fan vad hans mål var, så jag halvt garvande, och väldigt förvånad, puttade bort honom och sa "haha, vad fan håller du på med?!", men han fortsatte bara åt hållet han gick åt, fast han gick baklänges och tittade på mig. Sen vände han sig om och gick vidare. Jag var mycket förbryllad, road och förvånad. Jag kollade instinktivt efter plånbok, korthållare och mobil, och allt var kvar. Jag hade blivit mäkta imponerad om han lyckats sno nåt med de handrörelserna han använde :)

Min Idolpartner skickade ett sms under kvällen och sa att det inte var nåt på söndagen, så vi sumpade vår chans. Men vi ställer upp nästa år! På söndagen hade jag sovit över hos min kompis, och jag drog direkt till en loppmarknad i Åkersberga sporthall när jag vaknade. Jag och några kompisar drog dit för att leta efter Post Apocalypse-prylar (LIKNANDE iaf, svårt att hitta post apocalypse-prylar innan apocalypsen varit), för ett lajv vi ska på nästa år. Jag hittade följande:
Dvd - Sunshine, Die Hard 4.0, Fire & Ice
2 tavlor - en Salvador Dalí, och en random.Samt en Feuer Hand-fotogenlampa (den var fett post apocalypse!).
När vi handlat klart, köpte jag en strömmingsmacka och en lättöl, och min kompis köpte bara en lättöl. Jag satt och tuggade på min macka när min kompis öppnade sin öl och drack och sa "det här smakar inte... jättegott, det smakar unket vatten". Så kollade han på bäst före-datumet och såg "28/2-2009". Jag öppnade aldrig min.
Bussen jag skulle med hem kom, och jag gick på. Samtidigt gick det på en äldre dam med en pirra med fastspänd packning på. Busschauffören började halvt mumla, halvt prata högt till tanten att hon inte fick ha så mycket packning, och hon sa att hon ringt och kollat med sl om det och att det var okay. Jag kan försäkra att det var helt okay med den packningen hon hade. Men busschauffören blev mer och mer arg, och tillslut gick en gubbe fram till honom och sa "kan du vara snäll och skriva ner ditt namn och bussnumret på den här lappen så vi kan ringa och kolla med SL sen?". Chauffören vägrade och blev ännu mer arg, stannade bussen, och sa att nu hade han blivit på så dåligt humör att han tappat koncentrationen och inte kunde köra mer. Så han gick ut och ringde SL, medan en kvinna på bussen också ringde och klagade. Busschauffören började bråka ännu mer och sa "håll käften" till flera passagerare och var allmänt hotfull och ovänlig. Han åkte tillbaka till busstationen och vägrade köra.
Chauffören nämnde flera gånger att han var arg för att nån kissat på bussen tidigare, och att han fått städa upp det, men det hade väl inte med oss att göra?
Så jag och två tjejer tog taxi hem till Svinninge och jag skickar in kvittot till SL i dag.

På kvällen bakade jag och min kompis en tårta och såg på 28 dagar senare. Den blir bättre för varje gång. Nu har vi planerat att se 28 veckor senare och Sunshine i helgen.

Jag vaknade i dag väldigt trött, och upptäckte att jag hade sjukt ont i magen, och till min fasa upptäckte jag även att vårt vatten krånglade, så det skulle inte gå att spola. Jag funderade på om jag skulle ringa mig sjuk till jobbet, så dåligt var det, men så kom jag på att jag inte hade nåt vatten hemma igen, så jag höll mig hela vägen till jobbet. En mindre bekväm resa. 1.5 h senare kom jag fram och belägrade toaletten i en halvtimme.
Jag ska köra upp nästa vecka har jag tänkt, men jag har inte gjort den SÄMSTA VÄRDELÖSASTE JÄVLA SKITKURSEN I VÄRLDEN som man tydligen måste ha gjort för att få skriva upp teorin, dvs drog-/alkoholkursen på 4h för 500kr, som inte kommer ändra någons trafikvanor whatsofuckingever. Och nu är det svårt att få tag på tider innan min uppskrivning, så vi får se hur det här går. Jag ringer vidare och letar tider.

1 kommentar:

  1. jag älskar kameltavlan, tror faktiskt att Henrik har en likadan. och jävlar vilken busschaufför... kram.

    SvaraRadera